• 2946idunvalparwebheader
  • 3318Loviswebheader
  • 3469IdunMannewebheader
  • 3537idunsimwebheader
  • 3685mannefarowebheader
  • 2043lovisvalpwebheader
  • 2520triowebheader

S 58318/2009 Bergahusens Ginger Rogers

HD A, Fulltandad, Saxbett

Excellent, ÖKK 1, CK, BTKL 1, 2 R-Cert (2013)

Cert & BIM (sept 2013) 


lovisjuli13liten 

Lovis - juli 2013

Lovis föddes den 22 augusti 2009 på Kullaberg i Skåne. I slutet av november tretton veckor senare landade hon i Mannes leksakslåda, bredvid stod en ganska överrumplad yngre herre och undrade vad som hände. 

Lovis är en tik med stark könsprägel, liten och nätt men samtidigt stark och tålig. Hon älskar knämys och vill vara nära dag som natt. Hon är tillgiven, social, mjuk, tuff och självständig - allt på en gång. Hon är en härlig ung tik som nu har fått sin första kull valpar och har därmed blivit lite lugnare samtidigt som hon visar nya sidor av sig själv. Hon är fortfarande samma charmiga och mjuka tjej men mycket lugnare och med stil förväntar hon sig full uppmärksamhet.

Lovis har ett underbart temperament och visar alltid på ett oerhört stort tålamod, något som valparna i hennes första kull har fått erfara. Hennes egenskaper passar utmärkt i ett avelssammanhang och valparna har från första stund haft en självklar förstaplats i hennes värld.

Lovis är röntgad med A-höfter (liksom sina syskon) och fick bedömningen Excellent (Tollarp sommaren 2011). Hon är avelsgodkänd enligt Rasklubben för D/S Gårdshund. Lovis har lämnat 2 kullar med totalt 7 valpar på Gruvfruns Kennel och det blir spännande att följa hennes avkommor. Hon är en alltigenom supertrevlig tik med massor av omtanke och tålamod, hoppas såklart att valparna fått mycket av hennes härliga kynne och temperament.

Lovis som blir 5 år i augusti 2014 ska inte ha fler kullar och har därför flyttat till en av våra tidigare valpköpare där hon bor tillsammans med sin förstfödda dotter. Hon behöver få all den uppmärksamhet hon förtjänar och en alltigenom härlig tid som glad pensionär. Vi hoppas förstås lite på att få se henne i utställningsringarna framöver - meriteringen så här långt har gett många Excellent, CK, BTKL 1, 2 R-Cert och ett Cert/BIM.

Vi tackar och önskar LOVIS ett stort lycka till i sitt nya hem - Stora kramen och mys Inger & Björn

lovislavendeljuli2012liten

 Lovis, sommaren 2012